Amatørfotograf 1 sin Reiseblogg

DIn folkelige amatør fotograf PARTNER

Amatørfotograf1 sin glade foto amatør agent 003, på et av sine mange halsbrekkende oppdrag i den hensikt å sette kundenes interesser i autofokus.
Våre mottoer er så enkle som de er geniale

Vi er glade (foto-) amatører 😊
Med Kunden i Auto-Fokus 👍

Amatørfotograf1 sin reise-. fototur, og opplevelsesblogg
Alle bilder av Stig-Are Mogstad (unntatt merket *)

© Amatørfotograf1 & Co Ltd A/S ANS 1826* – 2021.

Customer Support | Verifone
Henvend Dem gjerne til vårt døgnbemannede kunde- og supportsenter (menyvalg øverst)
Amatørfotograf1 holder til i tidsaktuelle, lyse, besøksvennlige, og, ikke minst, fotogene kontorlokaler på H0sle i Bærum.

Vår faste foto-, fremkallings-, innrammings-, og forstørrelses-partner er Elitefoto i Sandvika. De holder til i det om mulig enda vakrere Sandvika Storsenter.

Men nå til fototur-, oppleveles og reisebloggen.
På vegne av Amatørfotograf1,
///Sam (Stig-Are Mogstad)

12 november 2021
Frognerseteren til Holmenkollen
02 november 2021
Hundebarnevakt for Søster Live

16-17 oktober 2021
Overnattingstur til Vaset i Valdres på hytta til Bjørn V-R.
Niels A og Ada var også selvsagt med på turen.

12 oktober 2021
På tur til Norsk Billedhoggerforening for å kjøpe kunst

12 oktober 2021
Morgentur i nabolaget.

God morgen.

Dagens morgenturtjeneste for Ada og meg ble i dag tid: kl 0900+0930 (utc+1) vellykket gjennomført i et nydelig høstvær. Som vi sier i Forsvaret: Oppdrag utført!

Til alt hell hadde vi tatt med oss kameraet, for i dag var det virkelig fint ute. Adas morgenrituale er forøvrig (1) Sove lenge, (2) Høre på On Every Street av Dire Straits, fordi den er så fin lyd på, særlig på Tidal hifi, (3) Frokost, fortrinnsvis etter å ha slappet av (enda mer) og hørt på musikken, (4) Tur i nabolaget for å snuse rundt og finne ut hva som har foregått siden i går (trim er det ikke så farlig med, hun går nok som hun gjør), (5) Slappe av litt mer, og, til slutt, (6) Så kan dagens mange plikter og oppgaver begynne.

Ada har forøvrig lansert sine egne hjemmesider, og de finner du her www.mogstad.net. Hun har laget dem helt selv. Nesten i alle fall. Hun har bare fått litt hjelp til dataen og sånn, for det er så tuklete når man har poter, og ikke sånne, du vet, hender. Er det det, det heter? Lurer Ada.

Vi legger ved noen bilder fra dagens morgentur på Hosle/Nadderud. Den hvite blokka du ser, forøvrig Norges eldste og første terrasseblokk, og der hvor Leif Juster i sin tid bodde (jeg leverte Aftenposten til ham i 1977), er der hvor vi bor.

Og den hyggelige unge mannen med sykkelen vi traff er i ferd med å bygge et crosssykkel hinder på gresssletta ved siden av blokka. Så nå blir det vel sykkelshow her i nabolaget. Bra! Kanskje det blir speaker med høyttaler, hornmusikk, masse mennesker, kiosker og boder, og sånn stor festival? Sånn som under Ski VM i Holmenkollen? For eksempel?

Ha en fin dag i det flotte været. Hilsen Ada & ///Sam

10 oktober 2021
Sønn & barnebarn → Hosle → Trikken til Vestli → Gå til Grorud → Trikken til Majorstuen → Og så Trikken hjem.

Også så mange hyggelige mennesker, da 👍🐩🙃

Ada og undertegnede tok T-banen, eller trikken, som jeg kaller det, det henger igjen fra 1970 og 80 tallet, til Vestli, og spaserte så til Grorud Torg. På veien så vi mye pent, og vi traff også mange veldig hyggelige mennesker, hvorav noen vi fikk gleden av å ta et bilde av, eller to. Da jeg var gutt på 1970 og -80 tallet var Groruddalen preget av en del «fersk betong». Men vegetasjonen har grodd til siden da, og dalen fremstår nå, for meg i alle fall, som det den faktisk er: En landskapsperle av de helt sjeldne. Og med ikke så rent få Osloborgere.

Men den digresjonen skal vi la ligge, da man kan lese mer om det her: www.no.wikipedia.org/wiki/Groruddalen.

For første gang tok jeg såpass mange bilder at jeg måtte bytte batteri i kameraet ca 3/4 vei ned mot Grorud. Jeg hadde, som den rutinerte amatørfotograf jeg er, ahem 🤓, til alt hell med meg et ekstra batteri, så de gikk bra. Det også. Takk og lov.

Menneskene man ser på noen av bildene er alle, dog med ett unntak, blitt behørig notert, og de har fått en mail fra Ada og meg med link til denne siden. Det er jo greit å følge litt med på hva som legges ut om en. Selv om Amatørfotograf1 sine sider kanskje ikke akkurat er blant Fedrelandets mest besøkte.

Hilsen en fra fra Oslo Vest og Bærum, som også er ihuga Groruddalen entusiast.

///Sam

PS – Det er mange bilder, og min antagelse er at man enten bør være ihuga Groruddalen entusiast, eller den som faktisk har tatt bildene, for å synes at samtlige 300 av dem, servert i rask rekkefølge, og uten opphold, er aldeles fantastisk spennende i lengden. Men når man er oppvokst i Dalen, og kjenner igjen, og har minner fra stedene på bildene, da er det jo både koselig og artig. Håper jeg i alle fall. Og 300 bilder, eller 299 som det faktisk er, går jo ganske fort. Tross alt.

De ligger her

https://www.mogstad.no/wp-content/uploads/2021.10.21-Fototur-i-Grordudalen-sammen-med-Ada-Low-res.pdf

Her kan du laste ned en presentasjon som inneholder alle bildene. Den duger best på PC, selv om iPad også går greit. Grunnen til at PC duger best er at man der får pdf’en i full screen modus, og så kan flippe sidene som i en powerpoint. Men har du ikke tilgang til PC, så fortvil ikke: Både smartphone og iPad går som sagt greit, men flippinga og full size har jeg ikke fått til på dem enda, sånn som på PC’n.

Og her er er alle bildene presentert fortløpende:

09 oktober 2021
En liten rusletur i Oslo

Bildene har forsvunnet, men vår faste fotoefterforsker er på saken !

Guttetur til Rennedalen, 10-12 september 2021

Vertskapet
Gjestene

Ved Vøringsfossen

Maten

Landskapet
Ustaoset Sentrum og Togstasjon

Hytteliv. Papiraviser 😄🤔😲🤓
En lørdag i Geilo Sentrum

Fredriksten Festning Camping
Halden, 5-7 september 2021

Campingsjefen og eier av Land Roveren
Dessverre kjørte Alexander hengeren fra Innovative Camping Solutions Co Ltd A/S fast i myra på Krokskogen. Det ble derfor en natt uten komfort konseptet, som er spesialdesignet for å sikre kunden en komfortabel natt i bivuakken. Og her ser man altså resultatet. Trøtt, groggy, og stiv&støl i kroppen etter en natt i sovepose på feltsenga? Og det uten sjampiskjøler, bensinaggregat, Jensen rammemadrass, nattbord med nattlampe, tak med socellestrøm, batteribank for å sikre god strømforsyning, og humidor for sigarene? Det er bare fornavnet 🥴

Slutt for denne gang for bildene fra Amatørfotograf1.
Din amatørfotografpartner. Med deg i autofokus ! 😊